Elektronisch roken toch schadelijk voor de gezondheid

Elektronische sigaretten blijken zeer verslavend en zeer schadelijk te zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM).

Klachten E-sigaret

Mensen die de zogenaamde E-sigaret roken hebben last van klachten als mond- en keelirritatie, duizeligheid en misselijkheid. Daarnaast bevat de uitgeademde lucht veel schadelijke stoffen. Elektronisch roken blijkt dus ongezond te zijn.

Geen onschuldig alternatief voor ‘normaal’ roken

Elektronische sigaretten zijn dus geen onschuldig alternatief voor normaal roken. Het RIVM gaat nader onderzoeken hoe schadelijk de damp die E-sigaretten produceren is en adviseert om de sigaretten niet in de buurt van kinderen te roken totdat er meer bekend is over de schadelijkheid van de elektronische sigaret.

Maatregelen

Martin van Rijn van de PvdA, de staatssecretaris van Volksgezondheid had om het onderzoek gevraagd. Hij stelt dat hij de uitslag zeer serieus gaat nemen en dat hij maatregelen gaat nemen. Hierbij wordt gedacht aan maatregelen op het gebied van reclame, kwaliteit en etikettering. Hij laat het RIVM ook nader onderzoek uitvoeren, omdat hij naar eigen zeggen niet wil wachten op Europese regelgeving.

 

Bron: nu.nl

Copyright © 2010 - 2020 Symptomen-van.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact