Klachten

Klachten of symptomen zijn aanwijzingen van mogelijke problemen in je lichaam. Klachten kunnen o.a. pijn, moeheid en misselijkheid inhouden.

Lichamelijke en geestelijke klachten

Klachten kunnen grofweg worden onderverdeeld in lichamelijke en geestelijke klachten.

Lichamelijke klachten

Lichamelijke klachten zijn klachten die betrekking hebben op problemen in je lichaam. Je kunt denken aan hoofdpijn, buikpijn, rugpijn, misselijkheid, keelpijn en jeuk.

Geestelijke klachten

Je kunt ook geestelijke klachten hebben. Deze zijn wat lastiger te omschrijven en vaak ook lastiger te herkennen. Depressiviteit, vergeetachtigheid, concentratieproblemen en je opgejaagd voelen zijn bijvoorbeeld geestelijke klachten.

Klachten kunnen duiden op een ziekte of aandoening

Klachten en symptomen kunnen duiden op een ziekte of aandoening. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Iedereen heeft wel eens hoofdpijn bijvoorbeeld, maar dit betekent niet dat men meteen ziek is. Bij aanhoudende klachten is het echter aan te raden om naar de dokter te gaan om zekerheid te krijgen over of er iets mis is.

Besproken klachten

We bespreken een aantal klachten in meer detail. Deze vind je hieronder. Let op: de informatie over de klachten is geen (medisch) advies en is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden.

Copyright © 2010 - 2020 Symptomen-van.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact