Nieuws en actualiteiten

Elektronisch roken toch schadelijk voor de gezondheid

Elektronische sigaretten blijken zeer verslavend en zeer schadelijk te zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM).

Klachten E-sigaret

Mensen die de zogenaamde E-sigaret roken hebben last van klachten als mond- en keelirritatie, duizeligheid en misselijkheid. Daarnaast bevat de uitgeademde lucht veel schadelijke stoffen. Elektronisch roken blijkt dus ongezond te zijn.

Verwarring omtrent gezonde voeding

Volgens het Voedingscentrum zijn Nederlanders regelmatig in de war omtrent wat gezonde voeding is en wat niet. Het Voedingscentrum heeft een onderzoek laten uitvoeren door GfK onder 1046 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Minder kans op depressie door gezond dieet

Een gezond dieet verkleint het risico op en depressie. Ook is een verband tussen gewichtsverlies en een vermindering van depressie symptomen gevonden. Gezond eten kan een depressie niet alleen afweren, maar ook voorkomen volgens het onderzoek. Dit is gebleken uit een onderzoek van de Universiteit van Oost Finland. In het onderzoek zijn meer dan 2000 mannen van middelbare leeftijd onderzocht.

SOA’s vergroten kans op complicaties bij zwangerschap

Vrouwen die een SOA hebben in de aanloop naar of tijdens de zwangerschap hebben een grotere kans op zwangerschapscomplicaties als een te vroeg geboren baby of een doodgeboren kindje. Dat stelt een onderzoek van de University of New South Wales. Uit het onderzoek blijkt dat een gonorroe- of chlamydia-infectie voor de voorgenoemde complicaties kan zorgen.

Kinderen met overgewicht meer kans op astma

Kinderen die lijden aan overgewicht of obesitas hebben een grotere kans om astma te krijgen dan kinderen met een normaal gewicht. Dat stelt Kaiser Permanente in California, naar aanleiding van een onderzoek waar 623.358 kinderen tussen de zes en negentien jaar zijn onderzocht.

Bestraalde personen moeten regelmatig op hartziektes worden gecontroleerd

Volgens Europese en Amerikaanse cardiologen moeten mensen die zijn bestraald voor kanker om de vijf tot tien jaar een hartonderzoek ondergaan. Dat stellen ze in het tijdschrift European Heart Journal – Cardiovascular Imaging.

Meer dan honderd gevallen van mazelen bekend

Het RIVM heeft bekend gemaakt dat het aantal geregistreerde gevallen van mazelen in Nederland boven de honderd ligt. Donderdag lag het aantal personen met mazelen al op 107. Het RIVM verwacht dat het echte aantal personen dat mazelen heeft hoger ligt, omdat niet iedereen dit meldt.

Een week eerder lag het aantal geregistreerde gevallen van mazelen nog op 67. De gevallen van mazelen vinden vooral plaats in de biblebelt, waar veel mensen wegens geloofsovertuiging niet zijn ingeënt. De meeste mensen zijn wel gewoon ingeënt en lopen geen risico om mazelen te krijgen.

Extra inenting tegen mazelen in de biblebelt?

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) overweegt om baby’s in de ‘biblebelt’ een extra inenting te geven tegen mazelen. Omdat in de biblebelt veel baby’s niet worden ingeënt tegen mazelen is er een veel groter risico op een mazelenuitbraak dan in andere regio’s in Nederland. Op dit moment is er dan ook een mazelen uitbraak in de biblebelt. Veel strenge gereformeerden kiezen ervoor om hun kinderen niet te laten inenten tegen onder andere de mazelen uit hun geloofsovertuiging.

Hoger risico prostaatkanker door slaapproblemen

Mannen met slaapproblemen hebben volgens onderzoekers een twee keer zo hoge kans om prostaatkanker te krijgen. Het onderzoek is gedaan door de Universiteit van Ijsland in Reykjavik.

Vragen over slaapgedrag

Voor het onderzoek zijn 2425 mannen tussen de 67 en 96 jaar onderzocht, die vragen kregen over hun slaapgedrag. Er werd bijvoorbeeld over slaapmedicatie, moeite met slapen en ’s nachts wakker worden gevraagd. Het onderzoek duurde 5 jaar.

Langslapers hebben een grotere kans op darmkanker

Langslapers die te zwaar zijn of veel snurken hebben waarschijnlijk een grotere kans om darmkanker te krijgen. Uit een onderzoek van de Harvard Medical School is gebleken dat mensen die lang slapen en te zwaar zijn of veel snurken een grotere kans hebben om darmkanker te krijgen dan mensen die kort slapen.

Pagina's

Copyright © 2010 - 2020 Symptomen-van.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact